Nachtspel

Een nachtspel is altijd iets speciaals. Onder de sterrenhemel of in ’t ergste geval in volledige duisternis samen opdracht na opdracht tot een goed einde brengen en de spoken of de douaniers een hak kunnen zetten, geeft altijd een enorme voldoening en zorgt voor een formidabele teamspirit.

De meeste nachtspelen gaan door in Ieper of in Heuvelland rond de Kemmel-, Rode- en Zwarteberg waardoor de groepen die hier in onze streek logeren zich niet moeten verplaatsen. Maar in een andere streek lukken de meeste spelen ook wel.

Er zijn verschillende soorten nachtspelen én voor alle leeftijden.

 1. Het kére-kè-wére-fakkelspel: een route volgen tot we, in the middle of nowhere, halt houden. Alles rustig tot we de opdracht horen. Kan met spoken. Prijs: € 8/pers.
 2. De dropping: in kleinere groepjes met onze bus of jeep gedropt worden op de meest afgelegen griezelige plaatsen. Met kaart en kompas het eindpunt proberen te bereiken. Wandelafstand te bespreken. Kan met spoken. Prijs: € 10/pers.
 3. De puzzeltocht: door in deelgroepjes een route te volgen, worden de puzzelstukken van het wachtwoord verzameld. Dit geeft je - op de juiste plaats en het juiste uur – recht op meer. Prijs: € 12/pers.
 4. Het paddenstoelspel: na een korte dropping samen op stap langs paddestoelen, grotten, stallen en bunkers. Verschillende wegbeschrijvingen, opdrachten, ideeën en oplossingen. Slechts één einddoel: de schat. Kan met spoken. Prijs: € 15/pers.
 5. Het stallenspel: dropping in kleinere groepjes. Op de moederkaart staan vele stalletjes en bunkers aangestipt waarin een verrassing (bijv. jeneverfles) kan liggen. Eventueel met spoken. Prijs: € 15/pers.
 6. The night-survival: avonturentocht, in het donker, grensverleggende hindernissen met originele en spannende opdrachten. Prijs: € 14/pers.
 7. Het siamees-nummerspel: per 2 aan elkaar geboeid, ergens gedropt worden, los of vast, en dan elkaar bevrijden door nummers door te geven. Eerder voor kleinere groepen. Prijs: € 17/pers.
 8. Het smokkelspel: dropping in kleinere groepjes richting Frankrijk. Eerst de smokkelwaar op een geheim punt ophalen, en dan de grens terug oversteken. Pas op voor de douaniers!! Kan je hun raadsels oplossen, of de praktische proeven goed uitvoeren? Zo niet ... moet je een deel smokkelwaar terug afgeven! Prijs: € 18/pers.
 9. Het night-outdoor-escapegame: ons outdoor-escapegame in het donker. Te land, te water en in de lucht. Binnen de 2 uur moeten jullie via puzzels, rebussen en raadsels de schat proberen te vinden. De weg ligt volg wolf- en schietijzers waar brainstormen en volharden de boodschap is. Miljaar ... welke code was dit nu alweer? Prijs: € 18/pers.

De prijzen hierboven vermeld zijn de basisprijzen. Hier tel je nog de prijsaanpassing bij (+ € 1/pers. voor een niet-school, + € 1/pers. voor een groep volwassenen, + € 1/pers. in het weekend (begint vrijdagavond) of op feestdag, + € 1/pers. eventuele facturatiekost, + € 3/pers. voor een bedrijf). In deze prijzen BTW in, en ook alle schatten en smokkelwaar inbegrepen. Meestal zijn dat versnaperingen, snoep en dranken aangepast aan de gemiddelde leeftijd van de deelnemers.

Er moet altijd voor minstens 12 personen betaald worden, ook al is de groep iets kleiner. Soms wordt hierop een uitzondering gemaakt bvb kalme periode of last-minute boeking.

Voor een groep kinderen dient bij een nachtspel altijd een minimum bedrag van € 150 betaald te worden, voor een groep volwassenen is dit € 180.

De duur van de verschillende spelen is 2 à 4 uur, afhankelijk van de gewenste duur. Natuurlijk is bij een nachtspel niets zeker.

Afhankelijk van het spel kunnen er spoken gereserveerd worden. Deze maken alles veel leuker doch ook veel moeilijker. Extra spanning gegarandeerd tegen een kleine meerprijs (€ 2 à € 5/pers. afhankelijk van de groepsgrootte).

Prijzen

 • Nachtspel
 • Nachtspel